Zaupanje, zasebnost in slava

network.pngRaziskave kažejo, da si vse več ljudi želi postati slavnih. Nedavna raziskava, ki jo je izvedla Attention Company celo pravi, da si otroci pod 10 let, bolj kot kaj drugega, želijo postati slavni.

V obdobju t.i. spleta 2.0 se dogajajo zanimive in precej radikalne družbene spremembe, ko gre za komuniciranje, povezovanje in sodelovanje med ljudmi. Kaže, da smo ljudje spričo novih mrežnih pravil igre, ki jih omogočajo družbeni mediji, precej spremenili pogled na naravo zasebnosti. Podjetje Edelman je predstavilo nova orodja za objavljanje izjav za javnost, sponzoriranje spletnih diskusij in umeščanje kontekstualnih oglasov.

“Če bi ostal z vsega enim samim dolarjem, bi ga investiral v odnose z javnostmi”, je nekoč dejal Bill Gates. Težava je le v tem, da se načini in tehnike odnosov z javnostmi, v novi medijski realnosti, predvsem pa s pojavom družbenih medijev, radikalno spreminjajo. Še posebej, ko gre za govorice na trgu, vlogo javnomnenjskih voditeljev in drugih oblik vplivanja na javno mnenje.

Oglejte si novo uporabno raziskavo o ljudeh, ki imajo potrebo, da komunicirajo “navzven”. Ugotovite, koliko je “navzen” osredotočenih ljudi, kakšne posledice imajo za interno komuniciranje in ugled organizacij ter kako organizirati komuniciranje, da bodo njihove akcijske značilnosti koristile podjetju, skupini ali blagovni znamki.

Vir: fotka

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !