H20 in avtobus

voda_zenska.jpgZadnje tedne se naokoli precej prevažam z javnimi prevoznimi sredstvi. Saj veste, zabave, pijača, sprostitev… Zgodi se, da če si takole preveč naokoli in celo malce utrujen od prehlada, postaneš žejen.

Danes dopoldan sem iz Novega mesta prihajal v Ljubljano in si nekje okrog Trebnjega res zaželel vodo, preprosto navadno vodo. A sem seveda moral počakati do Ljubljane. Ob tem pa sem se spomnil, da sem pred časom, na poti iz Bangkoka v Kanchanaburi, prvič doživel, da so imeli na busu celo hosteso, ki je prijazno postregla več vrst pijače in tudi sendvič. In to kljub temu, da je bilo vožnje za vsega skupaj 2 uri.

V Kanchanaburi sem si šel ogledat znameniti most preko reke Kwai, radovednost pa me je seveda “odnesla” tudi v lokalne hribe, kjer se nahaja t.i. Tiger Temple, o katerem se v zadnjem obdobju precej govori na Animal Planet.

Nazaj k H20. V Evropi sicer nisem imel podobnih izkušenj, si pa predstavljam, da bi slovensko avtobusno omrežje kar precej pridobilo na “uporabniški izkušnji”, če bi potnikom omogočili osvežitev. Lahko bi ponudli katerokoli vodo, meni bi prijala Zala Harmony, čeprav je najslabše ocenjena.

Sploh pa ni potrebe, da bi bila voda na avtobusih zastonj. Majhen hladilnik in možnost nakupa, če že ni v ceno vključena. Tudi turisti bi to znali ceniti, še posebej poleti.
Vir: fotka

 • Share/Bookmark

4 odgovorov to “H20 in avtobus”

 1. hegu komentira:

  Ja s temi slovenskimi prevozniki je pa res en krucifiks. Sem se pred časom peljal z avtobusom, ki mu je zaštekala prestava in je bil skoz v tretji. Si predstavljaš kako je speljeval iz vseh postajališč na poti iz sg, stal je pa itak pri vsakem kurniku!

 2. Bozo Klovn komentira:

  Jezusmarijapomagaj. 30 minut brez vode??? In to avtobusni prevozniki dopuščajo??? In jih nuben ne prijavi???

 3. Mare Pipa komentira:

  Pa si ti normaln clovk? Kaj ti pa je, se hosteso pa vodo bi rd na busu al kaj? Ajde viski al pa đeka, ne pa vodo, bod resen no.

 4. Primož Žižek komentira:

  Marsikje hostese na avtobusih imajo, to ni nič novega.
  A pri nas s hoteso bi šlo verjetno malce težje, glede na to, da ekonomija že sedaj komaj prenaša nekatere “neprofitne” linije.
  Viski al burbon? Na busih stežka, na vlakih je to nekaj normalnega.
  Še vedno glasujem za H20 na avtobusih.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !