Sedem let Lokalpatriota

lokalpatriot.jpg

Včeraj je s posebnim večernim klubskim programom novomeški klub Lokalpatriot proslavil sedmo obletnico delovanja.

Klub je pod okriljem skupine DNŠ dobila materialno realizacijo ideje, ki je vse od zaprtja legendarnega Krkinega kluba, zbirališča mladih, krožila med mladimi ustvarjalci mesta.

Ponoven zagon je mladinska scena v tem mestu doživela na koncu osemdesetih in prvih letih devetdesetih let, ko se je vzpostavilo srednješolsko in študentsko gibanje in kulminiralo v ustanovitvi MKC-ja in bilo zaznamovano z začetkom oddajanja oddaje MKC TV na Vašem kanalu, ob ustvarjanju katere se je leta zatem kalilo veliko dolenjskih ustvarjalcev tega medija.
Prve oblasti novomeške občine po osamosvojitvi kar dva mandata ideji o mladinskem klubu niso bile naklonjene. Je pa klub na podlagi prizadevanj novega “motorja” študentske scene, skupine DNŠ, dobil svoje prostore na lokaciji Novi trg 6, v mandatu dr. Starca.

Le sedem let po tem dogodku imajo mladi ponovno problem. Lokacija, v občinski lasti, je bila prodana, s tem pa tudi klub ostaja brez prostorske rešitve. Kako se bo oblast odzvala tokrat? Menim, da se mora rešitev najti hitro, kajti pozitiven vzvod za razvoj ustvarjalnosti in statusa mladih v mestu, ki ga je pomenila vzpostavitev kluba, je izpričan. Še enkrat, iskrene čestitike vsem dotičnim.

Vir: logo 

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Sedem let Lokalpatriota”

 1. matjaz komentira:

  Patriot je itak zakon;

  če si v NM, moraš zvečer nujno tja na eno pivo.

 2. LokalPatriot komentira:

  Primož, najprej hvala za čestitek. Tudi tokrat bodo prav gotovo potrebni sinergijski učinki različnih generacij in družbenih skupin. Naklonjenost je, nekaj formalizmov smo tudi že vzpostavili, volja in znanaje nista bila nikoli vprašljiva … Smo na dobri poti, vsakršna javna podpora ali pomoč pa je seveda več kot dobrodošla. bipi

 3. Primož Žižek komentira:

  Kadar toliko rek vodi v isto smer, se morajo nekam izliti. Mladina potrebuje klub v NM, to je vsakomur jasno. Menim, da nova lokacija ni več vprašanje, vprašanje je, kdaj in kje.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !