Spletno mesto Visit Britain

visit_britain.jpgNadaljujem s turistično zgodbo. Konkretneje, z zgodbo o prenovi spletnega mesta Visit Britain, ki je uradno spletno mesto britanske turistične industrije.

V pogovoru s šefico njihovega internetnega oddelka Vicki Birnage je bilo razkritih nekaj zanimivih in uporabnih dejstev. Prenova spletnega mesta je potekala štiri mesece. Predhodno delo (raziskave, primeri, IA, UX, ključne besede itd.) pa je zahtevalo pet mesecev
Zanimivi so tudi rezultati po različnih kazalcih uspešnosti. Za cilj so si zadali večjo vidnost v svetovnem spletu, večjo dostopnost za iskalnike in 24 milijonov različnih uporabnikov na leto. Zadnji cilj želijo doseči v letu 2008.

Zame je je bil še posebej zanimiv del upravljanja procesa, ko gre za optimizacijo za iskalnike in PPC akcije (Pay per click).

Tako je na primer v Indiji njihov % klikanosti na sponzorirane povezave skočil kar iz 0.08 na 5.3 %, kar je posledica boljšega izbora ključnih besed in vseh ostalih optimizacij.

Med njimi so bile izpostavljene: optimizacija ključnih besed, optimizacija povezav in splošna optimizacija meta zapisov spletnega mesta.

Zanimiv je tudi budget. In odgovor? Niti ne pretiranih 280.000 britanskih funtov na leto. Če računamo, da je portal prisoten v 38 državah sveta, niti ne previsok znesek. V ekipi pa ima samo pet ljudi.

  • Share/Bookmark

2 odgovorov to “Spletno mesto Visit Britain”

  1. swami komentira:

    O, god, let me become an Indian! Page je dober, ker je “hiter”.

  2. Pero komentira:

    Sredstva, ki jih imajo na voljo sploh niso tako visoka, kot bi si človek mislil.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !