Kruha in mleka za slovenske vsebine?

kruh-in-mleko.jpgEvropska komisija je objavila podatek, da bo do leta 2010 prihodek od spletnih vsebin znašal 8.3 milijarde eurov. Gre za 400 % rast v obdobju petih let, so v prispevku povzeli na Financah.

Sicer si EU na podočju informacijske družbe na številnih področjih zagotoviti rast in svetovno konkurenčnost. Zadeve, ki so nadelovnih mizah odgovornih so: ustvarjanje prostega trga za vsebine, razšritev širokopasovnih povezav, raziskave in razvoj na področju iskalnih tehnologij (čeprav trenutno v zastoju), projekti na področju e-izobraževanja in preseganja digitalne ločnice, razvoj javnih informacijskih servisov, digitalizacija dokumentov, knjižnic,. elektronsko opismenjevanje, tehnološke platforme in raziskave, socialna omrežja, e država, e mesta, e občine itd. Več o vsem tem na spletnem mestu IST.

Sicer pa potekajo številne aktivnosti na temo pospeševanja konkurenčnosti evropskih digitalnih vsebin.

Slovenska podjetja in ustvarjalci na nekaterih področjih dosegajo spoštovanja lepe rezultate. Koliko novih podjetij in delovnih mest bo znala Slovenija ustvariti v obdobju pred nami?

Vir: fotka

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Kruha in mleka za slovenske vsebine?”

  1. Jože komentira:

    Če bo filmski sklad še naprej tako obravnaval Cvitkovičeve predloge filmov, kot v zadnjih času…. Potem sem nam obetata kruh in mleko tudi na tem področju.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !