Rolling Stone: naj albumi vseh časov

rollinstonealbumi.jpgVsake toliko časa pregledam lestvice “naj” z različnih področij. Zanimivo mi je primerjati vtise uredništev in komisij z mojimi občutki in razmišljanji, predvsem pa so takšne lestvice odlična vsebina za pogovore in razgovore o tem, kdo je največji, zakaj in kako naj bi se ta svet vrtel…

Tukaj je lestvica naj 500 albumov vseh časov, ki so jo oblikovali pri Rolling Stone. Kaj menite? Na lestvici morda niste našli svojih herojev. Ne sekirajte se. Glasba ni šport bi rekel eden od mojih prijateljev glasbenikov. Verjamem, da se z njim popolnoma strinjate. Čeprav se zdi, da je pehanje po slavi in vsem kar sodi zraven spremenilo pomen in namen glasbe vemo, da temu v resnici ni tako. Obstajajo svetle izjeme, ki nas opomnijo, da je glasba več kot le dober styling, tedni na lestvicah, zvezništvo, odpiranje ust in koketiranje s publiko.

Zato lahko takšne lestvice služijo kot opomnik o zadevah, ki so spreminjele svet. Ni prihodnosti brez preteklosti. Tudi Valter iz Oktobra se strinja, da je rock bilin je najbolj odprta leva scena.

Verjetno smo zadnje čase v tem smislu s kolegi precej “obsedeni” s projektom Mars Volta.  Preko meja časa, do glasbe. Prihodnost je njihova.
Vir: fotka

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Rolling Stone: naj albumi vseh časov”

  1. hipi komentira:

    Sgt. Pepper je bil revolucionaren. Paul McCartney je tedaj za Rolling Stone dejal, da jim je bilo dovolj biti Beatles. “Nismo bili več fantje, bili smo moški… umetniki, ne zabavljači….”

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !