Kontekstualno oglaševanje: po tisku še na radijske postaje?

radio.jpgKar 1.200 radijskih postaj upravlja Clear Channel, vodilni radijski konglomerat na ameriškem trgu. Amerika sicer premore kar 13.000 radijskih postaj, od tega jih ima Clear Channel 9 %. No, podjetje je še bolj učinkovito, ko gre za kovanje denarja, saj trenutno zavzema 18 % oglaševalsih prihodkov na radijskem mediju v državi.

Ime radijske korporacije postaja vse bolj zanimivo, saj se že od novembra 2006 pojavljajo govorice, da je na postajo vrgel oko tudi Google. Google je namreč vodilni dobavitelj oglasnih kapacitet na spletu, z nekaterimi vodilnimi amriškimi tedniki pa do konca februarja že testira novo obliko ciljanega kontekstualnega oglaševanja, ki ga Google omogoča svojim Adwords oglaševalcem v časopisih kot so Chicago Tribune in New York Times.

Zanimivo je, da spletni oglaševalski model tako močno spreminja podobo oglaševalske industrije v enaindajsetem stoletju. Ne le, da bo oglaševanje že v nekaj letih večinoma kontekstualno, z boljšim označevanjem in uporabnimi geo lokacijskimi storitvami, bo pravzaprav celoten svet oglaševanja vstopil v povsem novo dimenzijo: personifikacijo konteksta.

Novi časi za integrirano oglaševanje so tik pred tem, da vstopijo v naše domove, na ulico, v avtomobile. Get ready!

 • Share/Bookmark

3 odgovorov to “Kontekstualno oglaševanje: po tisku še na radijske postaje?”

 1. pikec85 komentira:

  uua, potem bo zacvetelo tudi posredništvo in lovci na krokodile, pardon, head hunters ;)

  bom malce se pozanimal v tej smeri, nikoli ne veš ..

 2. nada komentira:

  Bilo bi zanimivo izvedeti koliko je pri nas radijskih postaj, pravkar poslušam po sprejetem evru še novo nastalo radijsko postajo EVROPA 05 na 87,60.Zanimivo, da ni reklam, glasba pa prihaja iz vseh Evropskih držav.

 3. Primož Žižek komentira:

  Pozdravljena, Nada. Mislim, da je radijskih postaj nekaj čez 80. Več o tem lahko izveš tukaj: http://www.gov.si/srd/

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !