Kulinarika na spletu: mmm, okusno!

juha.jpgV zadnjem obdobju sem uspel pridelati kar nekaj odvečnih kilogramov, kar je zadosten razlog, da se odpravim na »zagovor« k prijateljici Lori. Ta mi sprva na hitro »naloži« kar preveč krepkih o mojih prehranjevalnih navadah, zato le nemo opazujem in poslušam, saj je že večkrat dokazala, da ve kaj govori. »O.K.« sem si rekel in se vrnil v ustaljeno jutranjo prakso: limonin sok, zeleni čaj in minimalno joge, ravno prav, da se prebudim. Dobil pa sem tudi navdih, da si malce ogledam slovensko spletno kulinarično sceno. In sem odsurfal.

Ker o kulinariki, razen tega, da res uživam v vegetarijanskih jedeh, zanimivih in eksotičnih okusih, zdravi prehrani in avtohtoni kuhinji ter obvezno v dobri družbi, se odločim, da bom zaupal razvrstitvam na spletu. Glede na rezultate na iskalniku Najdi.si lahko sklepam, da so najpopularnejši slovenski kulinarični portali Mojirecepti.com, Web-kulinarika.si in Kulinarika.net. Vsi portali se mi zdijo zanimivi in okusni. Tokrat se pač ne spuščam v spletni diskurz.

Seveda je ob vpisu besedice kulinarika na voljo tudi mnogo spletnih mest slovenskih gostiln, a ni ne časa ne potrebe, da bi raziskoval vsako posebej. Neka selekcija pa je vendarle potrebna. Zato se odločim za pregled spletne zgodbe in ponudbe štirih slovenskih gostiln, ki so navedene tudi v prestižnem JRE kulinaričnem vodiču.

Jeunes Restavrateurs d’Europe je organizacija, ki povezuje moderne gurmane iz več evropskih vetrov in izdaja tudi vodič na to temo. Štiri slovenske gostilne, ki so v njem navedene pa so: Pri Lojzetu, Dvorec Zemono, ki ga vodi Tomaž Kavčič, gostilna Pri Danilu, ki jo vodi Gašper Čarman, ki je tudi sommelier, gostilna Apolonia, ki jo vodi Manuela Kocjan ter Hiša Franko, ki jo vodi Ana Roš, njena mama pa vodi Oddih v nebesih, kakor so njeno visokogorsko kraljestvo poimenovali pri Mladini.

Da bi dobili še vtis o kakovosti njihove ponudbe si lahko pogledate tudi Konzumove ocene: Apolonia, Pri Lojzetu, Hiša Franko in Pri Danilu.


Ne zdržim več. Odhajam na kosilo. Dober tek.

Vir: fotka


  • Share/Bookmark

2 odgovorov to “Kulinarika na spletu: mmm, okusno!”

  1. hegu komentira:

    Dej Primož, povabi na kako večerjo, da vidim, če ta stran restavratorjev:) res ve o čem govori.

  2. matjaz komentira:

    mmmmmmmm, za kuhe željne priporočam tudi http://www.drustvo-gurman.si!

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !