Ste pomislili na svoj radio? Morda je rešitev podcast.

online-radio.jpgRaziskovalno podjetje Forrester Research namreč v svojem poročilo o prihodnosti digitalnih audio vsebin napoveduje, da bo v ZDA podcaste uporabljalo preko 12 milijonov ljudi.

Na razvitih spletnih trgih je trenutni doseg podcast uporabnikov okoli 1 %. Zanimanje za podcast tehnologijo izraža okoli 25 % uporabnikov spleta, kar je zagotovilo, da se bo razvoj tudi na tem področju nadaljeval.

Zanimivo je tudi, da se nekateri vidni profesionalci iz sveta spleta preusmerjajo v razvoj te oblike spletne komunikacije. Eden vidnejših prestopov v letu 2006 je bil prestop Roberta Scobla iz Microsofta in avtorja knjige Naked Conversations, v start up podjetje Podtech, Silicijeva dolina. Scoble je veljal za glas Microsofta, saj so bili njegovi neodvisni zapisi na blogih zelo popularni.

Podcasti so izvrstno orodje za ustvarjanje in razvoj skupnosti spletnega mesta. Vse več spletnih organizacij ima v naboru orodij tudi spletni radio. Kakovost podcastov precej niha, a na voljo imate imenike za podcaste, kar omogoča hitro gibanje med vsebinami.

Če se ukvarjate z internetnim poslovanjem in marketingom, bo v zanimivo in poučno poslušanje Milestone Internet Marketing Podcast.

Vir: fotka

 

  • Share/Bookmark

2 odgovorov to “Ste pomislili na svoj radio? Morda je rešitev podcast.”

  1. Jozza komentira:

    Kdo pa to v Sloveniji najbolj obvlada?

  2. pikec85 komentira:

    ali ni ta “podcast” podoben blogu???

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !