Najboljših 100 ameriških medijskih blogov

zda_flag.jpgMequoda Group, ameriško spletno podjetje, ki se ukvarja z razvojem aplikacij za spletno založništvo, je objavilo seznam top 100 ameriških medijskih blogov. Pregled je zanimiv, saj med drugim kaže v kako raznolikih tržnih nišah je moč vzpostaviti profitne medijske bloge. Če pobrskate po straneh omenjenega podjetja boste odkrili tudi brezplačna poročila o spletnem založništvu. Priporočam tudi prijavo med prejemnike njihovega časopisa.

Debata o medijskih blogih se bo razplamtela tudi v Sloveniji. Med drugim tudi zaradi zanimive, a nepreverjene informacije, da naj bi Jonas vodil večerna poročila na slovenskem medijskem blogu Vest.si, kot so poročali nekateri slovenski mediji. Jonas se okrog tega ni izjasnil, temveč je ostal skrivnosten. Vest.si je sicer projekt, ki ga snuje skupina okoli Janija Severja, bivšega urednika Mladine.

Zanimivo bo spremljati tudi dogajanje okoli napovedanega Požarjevega multimedijskega portala www.pozareport.si, na katerem pa se trenutno nahaja le reklama za Pizzanity.net. Portal naj bi zagnal 22. marca ob osmi uri.

Ključ je v pozornosti, publiki in monetizaciji

Bodite pozorni na številke o obiskanosti posameznih blogov. V Ameriki velja, da je nišarjenje, tudi ko gre za medijske bloge, poslovno smiselno le v primerih, ko je iskanj na določeno ključno besedo vsaj nad 50.000 letno. Takšno število iskanj v določeni kategoriji besed je namreč minimum, ki zagotavlja, da lahko spletno mesto dejansko monetizira svoj model s pomočjo na primer AdSense in podobnih oglaševalskih oblik.

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Najboljših 100 ameriških medijskih blogov”

  1. Izidora komentira:

    Gumbert.com je odličen. Hvala.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !