Pametna, lepa in hudo vplivna – Marrisa Mayer

swissknife.jpg“Google ima funkcionalnosti, kot res komliciran švicarski nož, toda naša vstopna stran je, kot da bi bil nož zaprt. Je enostaven, eleganten, z lahkoto ga spustiš v žep. Toda, ko ga potrebuješ ima na voljo velik arzenal rešitev. Veliko naših konkurentov je kot švicarski nož – odprt, to pa je lahko zastrašujoče in potencialno škodljivo”, pravi Marissa Mayer, direktorica spletnih storitev pri Googlu.

Zgornji citat je eden od mnogih, ki jih uporabljam na svojih delavnicah in predavanjih, ker je učinkovit, slikovit in poenostavi bistvo uporabnosti spletnih mest. Ne vem, če jo poznate; mene je razveselil pogled na seznam najvplivnejših internetnih osebnosti, ki ga je pripravila revija PC World.

O.K., vsi smo na seznamu pričakovali ljudi, kot sta ustanovitelja Googla Larry Page in Sergey Brin ter seveda Googlov CEO Eric Schmidt, poslovnež, ki je zagotovil, da Googlovo konkurenco boli glava. Na seznam (med prvih 10) sta tako uvrščena uvrščena tudi Jimmy Wales, ustanovitelj Wikipedia in Craigh Newmark, avtor spletnega mesta Craighlist. Oba sta primera odličnih portalov spletnih skupnosti.

Toda, ko sem pod zaporedno številko 9. zagledal ime Marisse Mayer, Googlove podpredsednice za iskalne storitve in uporabniško izkušnjo, sem dobil potrditev, da je prav ona tista, ki s svojim superiornim znanjem, brezhibnim akademskim zaledjem ter odločnimi poslovnimi sposobnostmi, vodi gibanje spletne uporabnosti.

Je šef raznolikih Googlovih produktov in storitev, kot sta na primer Google Maps ali Google desktop. Legendarne so njene izjave o tem, da je njena prva naloga, da velikokrat reče ne. Kajti, kot pravi sama, na Google se prebijejo le tiste storitve in produkti, ki imajo potencial biti popularni med uporabniki. Da bi bila storitev primerna za uvrstitev med storitve, ki jim Google namenja prioritetne pozicije na svojem spletnem mestu, mora imeti potencial za več deset milijonov ljudi.

»Uporabniki, ne denar«, »Kako sodelovati s pametnimi ljudmi«, »Delite vse kar lahko« in drugi so njeni ključni stavki, ki jih lahko najdete med video klipi Stanfordskega programa tehnoloških projektov.

Pa ne obtožite je, da je samo deloholik; kot pravi PC World, prav ona skrbi za filmske večere pri Googlu.

 • Share/Bookmark

5 odgovorov to “Pametna, lepa in hudo vplivna – Marrisa Mayer”

 1. Fetalij W. Tyschew komentira:

  hudo. sliši se kot zelo pametna bejba :D

  google je pa itak zgodba zase… kakšno podjetje. da te kap.

 2. Primož Žižek komentira:

  Res je, da te kap… Od obeh:)

 3. Fetalij W. Tyschew komentira:

  ne najdem njene slike…

 4. Primož Žižek komentira:

  Pravzaprav je pri vseh linkih: Googlovo vodstvo, PC World in konec koncev tudi na spletnem mestu, kjer je objavljeno njeno predavanje.

 5. hegu komentira:

  Ženske so vedno znale dobro (o)mrežit:)

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !