Žalosten dan za študente po vsem svetu

virginia.jpgAli je vera v svet brez orožja, v katerem imajo mladi pravico živeti in uresničevati svoje poslanstvo res tako naivna in utopična?


Ali je čudno, da nas slike in prizori grozot silijo v pozicije, ko se zdi, da razmišljamo samo še o sebi, se prepuščamo malodušju in ne verjamemo več?

Zakaj Ameriki ni postalo jasno, da je Columbine uvod?

Po vsem svetu, nekje, vsak trenutek… Bum, bum, bum…

Grozljivo.

 • Share/Bookmark

8 odgovorov to “Žalosten dan za študente po vsem svetu”

 1. Dajana komentira:

  Ja. Prav grozno! :(

 2. Fetalij W. Tyschew komentira:

  :\ žalostno… moralo bo priti do sprememb v družbi, slej ko prej. ampak ne z represijo, prej s čem drugim….

 3. Pero komentira:

  … Res je. Kam nas peljejo politiki in korporacije? Matrica, igrice na zaslonih računalnikov… Vse več bogastva in vse več strahu… Do kdaj?

 4. Izidora komentira:

  Jonas pravi, da je pred nami naporen teden: http://jonas.blog.siol.net/2007/04/16/napovedujem-naporen-teden/... Jasno, mediji morajo živeti…

 5. hegu komentira:

  Vem da je res šokantno, samo to kar se je zgodilo v ZDA bo zdaj skoz v medijih, zakaj!? Malo mi je vse skupaj dvolično, kaj pa Ruanda, Somalija, Irak…Ubogi američani, ali ubogi ljudje? Pol se pa komu strga, pa ne razumejo zakaj bodo pa pol debate, priti razlogu do dna, kdo je kriv. Ko pa imajo neko krinko, ja demokracija, nafta, vera, barva, pol je pa ok, da raznese bus, pa je 30 sekund po dnevniku, pa vsi pozabijo na to. Američani bodo pa meli celo posipavanje s pepelom, kk se je ravno nam to naredilo.
  (mnshpoo)

 6. Primož Žižek komentira:

  Se čisto strinjam. Moj poudarek je bil izraz solidarnosti s študenti.

 7. Ekonomistka komentira:

  Naj bo v ZDA ali doma…. Zgodilo se je in se dogaja – povsod.
  Zopet dokaz, da prehitevamo samega sebe – na nek način . Premalo pogovorov, preveč “industrije”…. In vsekakor preveč računalniških “igric”, ki ustvarjajo fantazijske svetove. V slednjih očitno najdemo vedno večjo uteho. Zaskrbljujoče.

  Nekje sem pred dnevi zasledila, da so spletne klepetalnice spravile v grob angleškega najstnika, ki je internetne grožnje svojih sošolcev uresničil pred njimi in se obesil v omari svoje sobe.
  Ja, grozljivo… Družba? Starši? Odgovornosti? Izkrivljena podoba realnosti?

  So stvari, ki se jih žel ne da več popraviti, in so stvari , ki jih lahko naredimo bolje, drugače….Zagotovo pa naloga ne bo lahka.

  Lep in prijazen pozdrav

 8. nada komentira:

  Žalostno….a pričakovano. Američani masovno ustvarjajo,izdelujejo in prodajajo orožje za ubijanje na vsakem vogalu……zakaj so začudeni, šokirani, žalostni…..veliko strelanja je že bilo po šolah, pa nič ne storijo.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !