Elektronska komunikacija: zaupanje na preizkušnji (3. poglavje)

people.jpgKako podjetje upravlja z odnosi na spletnem mestu je odličen pokazatelj, če je osvojilo interaktivnost in ali resno jemlje splet kot kanal poslovanja. Zato so vrhunska spletna mesta, vrhunsko in premišljeno opremljena z najrazličnejšimi kontaktinimi in interaktivnimi možnostmi. To že dolgo ni več le seznam prvih pet ljudi organizacije. Ogromno z internetom podprte komunikacije se zgodi na vseh nivojih poslovanja podjetja. Kontakti zaposlenih naredijo spletno mesto in se tem organizacijo veliko bolj odprto. Interaktivna podpora pa ustvari zaupanje. Oboje je pomembno, če želi podjetje svojim uporabnikom sporočiti, da obstaja zaradi njih.

Interaktivnimi elementi kot pomoč

Nikoli tudi ne moremo vedeti, kdo bo potreboval zemljevid, da nas obišče. Naj si bodo dobavitelji, kupci ali katerikoli obiskovalci, vsi cenijo prijazno navigacijo in zemljevide.
Poštni kontakti naj bodo zapisani v celoti kot na pisemskih ovojnicah. To poleg kontaktne koristnosti omogoča natančnejše pozicioniranje. To je še posebej pomembno za lokalne ali regijske posle in operacije.

Ustvarite pričakovanje in ga uresničite

Standard med uporabniki je, da ima zapisani elektronski naslov aktivno hiperpovezavo. Hiperpovezava lahko kaže na ime in priimek ali pa služi kot pripis elektronskega naslova.
Javno objavljanje standardov odzivnosti organizacijo zavezuje, da jih uresničuje. Odzivnost je pomembna za sklepanje posla, dvigovanje ugleda in povečevanje zanimanja za storitve spletnega mesta.

Malenkosti so pomembne

Spletno mesto obiščejo ljudje iz različnih koncev sveta, tudi če podjetje meni, da temu ni tako. Telefonske številke naj bodo opremljene tudi z mednarodnimi klicnimi številkami.
Seznami predstavništev, podjetij ali predstavništev v tujini naj bodo na voljo, saj kažejo moč organizacije. Partnerjem seznam lokacij omogoča učinkovitejše komuniciranje z vami.

Ključna beseda: hitrost

Za vodilo si velja zapomniti naslednje: uporabniki informacij in kupci želijo odgovore na svoja vprašanja in povpraševanja čim hitreje. Na spletu se je v zadnjih letih pričakovani odzivni čas zmanjšal z nekaj dni na nekaj minut.

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Elektronska komunikacija: zaupanje na preizkušnji (3. poglavje)”

  1. Cream komentira:

    Moja izkušnja je, da poleg hitrosti potrebujemo predvsem doslednost. Doslednost pri izvedbi postopkov na straneh.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !