UPRAVLJANJE KONTAKTNIH INFORMACIJ 2.0

contact.png

Kontakti zaposlenih so v vsakem poslovnem kontaktu ključna informacija. Ogromno z internetom podprte komunikacije se zgodi na vseh nivojih  organizacije. Dobro organizirane kontaktne informacije odgovornih oseb  naredijo organizacijo bolj interaktivno in odprto.


Nikoli tudi ne moremo vedeti, kdo bo potreboval zemljevid, da nas obišče. Naj si bodo dobavitelji, kupci ali katerikoli obiskovalci, vsi cenijo prijazno navigacijo in zemljevide.

Poštni kontakti naj bodo zapisani v celoti kot na pisemskih ovojnicah. To poleg kontaktne koristnosti omogoča natančnejše pozicioniranje. To je še posebej pomembno za lokalne ali regijske posle in operacije.

Standard med uporabniki je, da ima zapisani elektronski naslov aktivno hiperpovezavo. Hiperpovezava lahko kaže na ime in priimek ali pa služi kot pripis elektronskega naslova.

Javno objavljanje standardov odzivnosti organizacijo zavezuje, da jih uresničuje. Odzivnost je pomembna za sklepanje posla, dvigovanje ugleda in povečevanje zanimanja za storitve spletnega mesta.

Spletno mesto obiščejo ljudje iz različnih koncev sveta, tudi če podjetje meni, da temu ni tako. Telefonske številke naj bodo opremljene tudi z mednarodnimi klicnimi številkami.

Seznami predstavništev, podjetij ali predstavništev v tujini naj bodo na voljo, saj kažejo moč organizacije. Partnerjem seznam lokacij omogoča učinkovitejše komuniciranje z vami.

Za vodilo si velja zapomniti naslednje: uporabniki informacij in kupci želijo odgovore na svoja vprašanja in povpraševanja čim hitreje. Na spletu se je v zadnjih letih pričakovani odzivni čas zmanjšal z nekaj dni na nekaj minut.

Poleg tega je dobro pri kontaktnih informacijah objaviti tudi naslove v družabnih omrežjih, na družabnih portalih in različnih omrežjih, kjer podjetje sodeluje.

Zakaj pišem o tem?

Raziskave, ki jih imam v rokah kažejo, da vse preveč spletnih mest ne upošteva zgoraj navedenih dobronamernih nasvetov.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !