Poslovni internet 08

crossroad.gifNa področju poslovnega interneta lahko dogajanja na katera morajo biti pozorni menedžerji v tem letu zaokrožimo na tri fenomene: (i)odpiranje podjetij, kljub varnostnim pomislekom, (ii) upravljanje odnosov znotraj in zunaj podjetij, (iii) učinkovita uporaba raznovrstnih informacij in tehnologij.
Hiter tehnološki razvoj, družabna omrežja in spremenjene navade kupcev in potrošnikov vršijo velik pritisk na podjetja, ki se morajo odpirati uporabnikom, kljub varnostnim pomislekom. Lahko govorimo tudi o drugi internetni poslovni revoluciji, o kateri v zadnjem času veliko govori predvsem analitično podjetje Gartner, poganjajo pa jo nove tehnologije, rastoča adaptacija širokopasovnega dostopa, razvoj spletnih storitev, splet 2.0 orodja, novi poslovni modeli na spletu, bogata uporabniška izkušnja, ki jo omogočajo nove tehnologije in podobno.

Navedenjo bo tudi v letu 2008 močno vplivalo na iskanje novih načinov, kako bodo podjetja upravljala odnose. Na to temo bomo videli inovacije kot so: delegiranje dela uporabnikom, uporabniki bodo še bolj soustvarjali vsebine in sodelovali pri inovaciji produktov in storitev, več bo spletne prisotnosti (temu bo sledil tudi nov val oglaševalskih sredstev iz klasičnih v spletne medije).

Podjetja se bodo odpirala tudi zato, da ne zamudijo pomembnega pojava splet 2.0 (široka paleta novih trendov, poslovnih modelov in tehnologij, ki so se na spletu razvile v zadnjih letih),. Po McKinseyevi raziskavi bomo v Evropski uniji in ZDA priča nadaljnemu hitremu razširjanju pojavov spleta 2.0 kakršni so spletne storitve, kolektivna inteligenca, družabno mreženje, blogi, wikiji ali rss. Izziv seveda bo, kako iz teh odnosov in interakcij izluščiti čimveč vrednosti, od tržnih informacij, kreiranja novih ponudb in novih storitev, do ustvarjanja novih kupcev, pridobivanja konkurečnega know how-a.

Ko gre za izrabo in pametno uporabo informacij je potrebno imeti pred očmi predvsem dva fenomena: uvajanja vse več znanosti v upravljanje (jasnejši odločitveni modeli, več merljivih učinkov poslovanja v spletnem okolju, povezovanje različnih informacij) in ustvarjanje novih poslov na podlagi pridobljenih informacij (trendi, jasne uporabniške navade in potrebe, ideje, nove niše…).

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !