Kompetence za splet II.

vizija.jpgFred Gratzon, avtor uspešnice Lazy Way to Success v svojem blogu govori o samorealizaciji v podjetništvu; ključ uspeha se skriva v vključevanju talentov v svoje početje. To torej velja tudi za delo na spletu. Vprašanje, kaj je potrebno imeti v sebi, da bo pod našim vodstvom naša organizacija živela uspešno spletno življenje je torej na mestu?

Tako si na primer ne predstavljam internetnega menedžerja, ki ni pripravljen odkrivati skrivnosti številk in preverjati metode, ali nekoga, ki si ne želi pisati in se ukvarjati z vsebinami. Nemogoče se je ukvarjati z internetom na vesel in zadovoljiv način, če vas vsaj malo ne zanimajo nove tehnologije in medijska pokrajina. Še manj se lahko ukvarjate z internetom, če vas dela stalna konkurenčna aktivnost nervozne, ali vas na primer frustrira dejstvo, da se vsebine in modeli na internetu zelo hitro “prekopirajo”. BTW. Slednje lahko eliminirate že s tem, da delujete v sozvočju z besedami velikega Michaela Porterja, ki pravi, da niti ena strategija ne more biti enaka drugi; za njega je vsaka organizacija enkraten splet talentov, kompetenc, resursov in ciljev.

Jasno je, da se ne morete ukvarjati z internetom, če niste pripravljeni delati in sodelovati z ljudmi. Ni ga uspešnega spletnega projekta, če zadaj ni organizacije ljudi, redakcije, napornih sestankov in jasnih odločitev. Prav gotovo pa je pomembno tudi to, da merljivost spletnega okolja vzamete, kot prednost ukvarjanja s tem poslom. Na spletu je vse merljivo. Internet je nov svet, v katerem je potrebno imeti poleg vseh lastnosti sodobne poslovnosti, tudi mnoga specifična znanja in veščine, ki se skozi raznorodno matriko poslovanja izkristalizirajo v eno zgodbo podjetja, digitalizirano in kaskadirano v številne digitalne kanale.

Dobro je biti tudi malo vizionarja in se vživeti v spremembe

Prenekateri industriji se je žal zgodilo, na kar je v nedavnem intervjuju za glasbeno industrijo opozoril Boštjan Menart, lastnik naše največje glasbene založbe: »Žal se glasbena industrija ni odzvala na pojav interneta, ignorirala ga je, mislila je, da si bo internet lahko podpredila.« In kaj je rezultat tega? »Danes uporabniki glasbe ne spletu ne pričakujejo, da bodo za glasbo plačali, to pač ni v njihovem vrednostnem sistemu«.

Opozoriti velja, da so stvari v mnogih zahodnih državah, pa tudi v nekaterih državah v naši neposredni bližini zelo drugačne. Internet so zaobjeli, ga integrirali v svoje dojemanje medijske in dsitribucijske realnosti in prehiteli probleme. Kot je nekoč dejal legendarni šef Virgina Richard Branson: »Ravno ko smo postavili svojo mrežo uspešnih prodajaln glasbe, se je pojavil internet kot resna poslovna nevarnost (op.p. Virgin je bil med vodilnimi). Morali smo intestirati v ta sektor, ne glede kako boleče je bilo to za nas, z vidika stroškov. A raje imam, da sam sebi kradem stranke, kot da to namesto mene počne konkurenca«.

Kdo v vašem podjetju je tisti, za katerega vsi veste, da je tam, pa se sprašujete, kaj za vraga tam počne in zakaj je tako tiho? Bodite pozorni, morda je prav od njegovega ali njenega dela odvisna prihodnost vašega podjetja v tem novem omreženem svetu. Tistim, ki se v podjetjih ukvarjate z internetom pa polagam na srce: upravljajte pričakovanja.

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Kompetence za splet II.”

  1. Star komentira:

    Fred Gratzon je zanimiv človek. Pred nedavnim sem ga odkril… Zanimiv je njegov pristop do dela.

    Vprašati pa se je smiselno tudi, kaj to pomeni za internetno poslovanje. Zanimiv prispevek skratka. Če posla nimaš rad, potem si pri tem početju stežka uspešen.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !