Ugled na preizkušnji

reality_check.jpgZaupanje je velika tema, ne le v osebnih ali mednarodnih odnosih, temveč tudi v poslu. Jasno, zaupanje je kritični element poslovanja. Websterjev slovar definira zaupanje kot: »Potrjeno zaupanje v karakter, sposobnosti, moč, ali resnico o nekom ali nečem«. Zaupanje je zaklad naših vsakodnevnih življenj. Naš odnos s strankami, parnerji, zaposlenimi in drugimi deležniki je odvisen od zaupanja, ki ga imajo v naše podjetje, v našo blagovno znamko, v nas same. (Iz komentarja za GG)

“Večina podjetij, političnih strank in nevladnih organizacij vlaga tisoče evrov v kampanje za razvoj blagovnih znamk, da bi ustvarile zavedanje na trgu, ki povečuje možnosti za uspešno prodajo. (…) Toda vsa ta prepoznavnost in zavedanje se bodo sesuli na vas, če vas doleti katastrofa ugleda na svetovnem spletu«, pravi Paul Dunay, prejemnik nagrade Najboljša marketinška kampanja 2004, ki jo podeljuje interaktivna agencija Bearing Point iz ZDA.

»Veliko podjetnikov in menedžerjev verjame, da je zaupanje tudi eden od glavni ključev, ki omogočajo preživetje in uspeh«, ugotavljajo Clayton Becton, Allen Wysocki, and Karl Kepne iz Univerze na Floridi, v svoji raziskavi. Posamezniki in organizacije se vse pogosteje zatekajo k elektronskim storitvam, digitalni komunikaciji in virom na internetu. Zgraditi zaupanje v omreženem svetu ni enostavno. Spletno mesto je le mali delček zgodbe. Kako pridobiti zaupanje je zato prva naloga vsakega posla.

Pet razlogov zakaj je koristno nadzirati ugled in pojavnost vašega podjetja, vaših blagovnih znamk in vašega osebnega imena v svetovnem spletu?

1. Ker je splet postal daleč najbolj uporabljen medij, po zadnjih raziskavah tudi v Sloveniji, mu namenjamo kar 38 % naše medijske porabe in s tem pomemben vir ustvarjanja podobe organizacij, blagovnih znamk in oseb v javnosti

2. Ker se na spletu vsak dan pojavljajo nove objave in novi zapisi o vašem podjetju, blagovnih znamkah in vas osebno.

3. Ker nadziranje, primerno interveniranje in upravljanje ugleda na spletu bistveno pripomore h kakovosti in vsebini, ki se na spletu pojavlja ob vašem podjetju, blagovnih znamkah ali vas osebno

4. Ker podjetja in druge organizacije, zapravljajo preveč denarja za početje, ki ne bo prineslo rezultatov.

5. Ker podjetje velikorat ni seznanjeno s kritičnimi fazami grajenja, spremljanja in upravljanja ugleda v spletnem prostoru.

»Zaupanje se izgradi počasi«, pravi Jacob Nielsen, vodilni raziskovalec interneta in interakcije med računalnikom in človekom, ki doda: »Zaupanje uporabniki pridobijo med uporabo spletnega mesta, dobrimi rezultati na njem in občutkom, da jih ni nedko želel »prinesti okoli«. Z drugimi besedami, težko ga je pridobiti, enostavno izgubiti.

  • Share/Bookmark

4 odgovorov to “Ugled na preizkušnji”

  1. Luka Fanlok komentira:

    Smeh to ej.

  2. Luka komentira:

    haha

  3. Kompa komentira:

    Super prispevek.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !