Internet uspeh: »Keep Moving, Don’t Settle!«

Zopet smo bili pretekli teden v znamenju Netfork Akademije. Moram priznati, da sem od popoldanskih torkov, ki jih delimo z udeleženci in udeleženkami ter gosti že kar ritual »brušenja žage« za nove internetne podvige. Temi, ki smo se ju lotili tokrat sta Optimizacija spletnih mest in E poslovanje, ki sta ju predstavila Radoš Skrt in Jugoslav Petkovič. Konvergenca med njunima prispevkoma je bila jasna: vsebine, vsebine, vsebine. Poleg tega pa smo še enkrat skupaj razkrili dolgo znano dejstvo: za uspeh na internetu ni bližnjic, izvedeni morajo biti vsi koraki. Zanimivo je, da sta pravzaprav oba govornika disktutirala o optimiranju, prvi spletnih mest, drugi poslovnih modelov in poslovanja.

Stalna beta, stalno piljenje forme

Za oba je optimizacija spletnega mesta na način, da je prijazen za iskalnike, osnovna higiena in je skorajda samoumevno početje. Pri čemer tudi tukaj velja, da gre za stalno beto fazo, kar pomeni da je potrebno v te aktivnosti neprestano vlagati. Druga točka, kjer se oba strinjata je področje analitike in merjenja učinkov. Na internetu je v marsikateri dejavnosti prag vstopa na trg še vedno relativno nizek, še posebej v Sloveniji. Zato je mogoče rast utemeljevati hitreje, če vsako aktivnost meriš in testiraš uporabiš, ostalo pa enostavno zavržeš, kot del učenja. Tretje področje, kjer vlada nesporni konsenz je področje kadrov. Oba sta iz svojih praks ugotavljala, da so kakovostni ljudje ključ do uspeha. To se sklada z mislijo Jima Collinsa: »Get the right people on the bus«.

Prihodnost za internetne profesionalce je svetla

Za menedžerje na področju poslovnega interneta je pomembno, da obvladujejo tako upravljalski proces, kot strokovne vidike, zato je pomembno stalno izobraževanje, še bolj pa pridobivanje vedno novih prodornih ljudi. Kot sem razbral iz včerajšnje razprave je torej ponovno mogoče sklepati, da je za tiste, ki se odločajo za kariero na področju interneta prihodnost precej svetla, saj v podjetjih vlada vse večja potreba po tem profilu kadrov, od analitikov, do vodij projektov, oblikovalcev, programerjev, do ljudi, ki se ukvarjajo s spletnim trgovanjem, oglaševanjem, distribucijo, pisanjem in drugimi aktivnostmi, ki se navezujejo na uspešen spletni nastop ali še bolje, internetno poslovanje.

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Internet uspeh: »Keep Moving, Don’t Settle!«”

  1. oglaševanje komentira:

    točno to internet je svetla prihodnost za podjetnike in za nas, ki delamo na temu področju.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !