Delovanje na poslu in v poslu

Všeč mi je pripomba oz. teza Michaela Geberja, avtorja knjige E-Myth: Why Most Busineses Don’t Work and What to Do About It, da gre pri poslu na spletu za dve ključni zadevi:

1.delovanje na poslu,
2.delovanje v poslu.

Torej, najprej je treba ustvariti poslovno infrastrukturo in okvire, potem pa še omogočiti vsakodnevno delovanje v njih. Analize spletnih mest v Sloveniji in tudi v regiji govorijo o tem, da je večina spletnih poslovnih aplikacij osredotočenih na spletno mesto kot kanal promocije, krepitev blagovne znamke – vse več je interaktivnih aplikacij – in prodaje, le redka spletna mesta pa poskušajo razviti nekaj več.

Prva so nujno odvisna od moči blagovnih znamk in uvrstitev na iskalnikih, druga se po spletu razširijo med ljudmi na naravni način, v obliki spletnih govoric, povabil in priporočil. Zato je upravičeno govoriti o tem, da smo trenutno priča poslovnemu spletu dveh hitrosti. Vendar, in to ni nepomembno, v svet spleta 2.0. – kot ga imenuje spletna stroka – vodi pot skozi splet 1.0. Če nismo osvojili pomanjkljivosti iz sveta 1.0., bomo težko razumeli tudi prednosti in značilnosti sveta 2.0.

Ena od njih je, da tudi blogerji – popotniki, lahko najdejo plačano delo::)

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Delovanje na poslu in v poslu”

  1. Aleš Lisac komentira:

    Gerberjevo knjigo lahko kupite v spletni knjgarni na http://www.lisac‘lisac.si – neposreden link: http://knjigarna.lisac-lisac.si/sl/knjigarna/iskalnik/5/mit_o_podjetniku.html?s_title=gerber
    lp

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !