Dvorjenje med tradicionalnimi in »pika kom« podjetji

Internet spreminja poslovanje podjetij na več ravneh, in sicer v precejšnjem številu panog. V nekaterih panogah je internet spremenil cele strukture industrij; na primer letalsko industrijo ali industrijo iskanja informacij. V nekaterih primerih je internet posodobil in okrepil tradicionalne panoge, recimo kataloško prodajo. V mnogih primerih pa je internet šele ustvaril trge – oglaševanje na spletu, spletno izobraževanje, spletno druženje in mnoge druge dejavnosti.

Prek interneta je vse več nakupovanja – ne le odločanja o nakupih –, zato se v splet vlaga vse več sredstev. Kaj se je spremenilo? Splet je postal z uporabo odprtokodnih sistemov, sistemov za kolaboracijo, sistemov za preprosto postavljanje spletnih mest in blogovskih sistemov tako rekoč dostopen vsem.

Dandanes se vse, kar delamo, odraža na spletu. Ne potrebujemo več veliko programerskega znanja, v nekaterih primerih celo nič, da bi na spletu objavili kakšno informacijo, speljali komunikacijo, izvedli transakcijo ali celo distribuirali izdelke. Splet je v poslovne procese vpeljal velike spremembe, ki se jih podjetja vse bolj zavedajo.

Internet kot medij … in razlika s klasičnimi mediji

Pomembni sporočili v zvezi z mediji sta dve. Način, kako ljudje iščemo informacije v omreženem svetu, nazorno kaže, kako se internet, če nanj pogledamo kot medij, razlikuje od večine klasičnih medijev.

Pri klasičnih medijih gre za pristop porivanja informacij. Pristop je vidno napadalen in se kaže kot oglaševanje z motenjem. Ta pristop še vedno deluje in internetni strokovnjaki v zvezi s tem delajo napako. Ne morejo se sprijazniti, da televizija, na primer, še vedno dela čudeže. Kljub temu da je video eno najhitreje rastočih področij interneta …

Michael E. Porter
z univerze Harvard pravi, da je za uspeh v obdobju interneta pomembno dvoje:

- da se tradicionalna podjetja posodobijo glede na nove razmere (in njim Porter neizrekljivo daje prednost)
in da se podjetja »pika kom« naučijo – predvsem ekonomskih – pravil poslovanja, ki veljajo v tradicionalnih panogah.

- najboljša podjetja, ki so splet vzela za enega pomembnejših prodajnih kanalov, vlagajo veliko sredstev v izboljšanje uporabniške izkušnje in počutje uporabnikov na spletu. Že samo malenkostna sprememba naslova, grafične podobe, vizualnih elementov spletnega mesta lahko za več kot dvesto odstotkov poveča število želenih korakov uporabnikov: naročilo na e-časopis, nakup izdelka, branost informacij in podobno.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !