Ali ima vaša trgovina še vedno zaklenjen glavni vhod … v delovnem času?

Zdaj internet ni več novost ali konkurenčna prednost, pač pa nujna oblika vsakodnevnega poslovanja. Če ne uporabimo njegovih potencialov, je tako, kot bi imeli v trgovini v delovnem času zaklenjen glavni vhod za kupce …, ki bi se morali prebijati do vas skozi stranskega. Virtualni svet je naša neverjetna nova realnost sklepanja poslov, promocije, potovanj, druženja, izobraževanja, naprednega komuniciranja, poslovanja z bankami, sodelovanja z državo in občino, nastopanja, pisanja …

Internet je infrastruktura, ki je tako spremenila način poslovanja podjetij v številnih panogah, da je osupljivo. Ustvaril je povsem nove panoge in istočasno mnogim ogrozil obstoj. Philip Kotler je imel prav, ko je dejal, da je bila edina inovacija v zadnjem desetletju v poslu prav internet. Dokaz za to so nova imena, ki so postala znana šele s pojavom interneta. To se je zgodilo na različne načine, skupno pa jim je le to, da so znala izkoristiti novo priložnost, ki jo je prineslo spletno povezovanje.

Poslovni koncepti, ko so spremenili svet

Na primer, podjetje si je lahko postavilo pravi dolgoročni cilj, kot je to storil Google z zdaj slavnima sloganoma We organise world’s information in Do no evil. Morda podjetje učinkovito organizira verigo vrednosti, kakor počneta to Dell ali YouTube. Ali pa je korist tako velika, da jo potrošniki razumejo v trenutku, kot sta to storila easyJet ali Apple. Druga podjetja so uspela z nenehnimi inovacijami in vsakodnevnim ostrenjem ponudbe in vrednosti za kupce, in sicer po vzoru Amazona ali Najdi.si.

Odločitev pomeni ločiti se od nečesa. In prav to počnejo mnoga uspešna podjetja, ki izkoriščajo internet za tekmovanje za svoje stranke. Vendar pa veljajo v virtualnem svetu povsem nova pravila.

Ključni pojem: prepoznavnost skozi korist za uporabnika

Spletna banka ne more biti tudi tradicionalna banka. Zato se pojavljajo spletne banke, ki so nastale znotraj velikih tradicionalnih bank, in tudi tiste, ki so nastale izključno na internetu ter svoj obstoj utemeljile na konkretnih koristih: hitrost, mobilnost, nizke obresti, preprostost ponudbe …

Zmagovalci na internetu vedo, da nočejo biti vse za vse. Brez osredotočenosti na bistvo svojega delovanja ne morejo biti drugačni. Tudi ne morejo biti – tako razpršeni med vse priložnosti – v bistveni dejavnosti podjetja boljši od drugih. Ker nimajo svojega sloga, so neprepoznavni. Prepoznavnost pa je v virtualnem svetu edina trdna valuta.

Zato zmagovalci verjamejo v poslovno idejo, razumejo svojo pot in cilje, razvijajo organizacijo, dobavljajo vse bolj unikatne in za blagovno znamke značilne storitve in proizvode z jasnim namenom strateškega pozicioniranja na visoko konkurenčne trge. Najbolj »samovestni« se lotijo spremembe celotnih panog. Tudi v Sloveniji je veliko dobrih zgodb na to temo: Studio Moderna, Diba banka, Najdi.si, Mojedelo, Nepremicnine.net, Bolha, Vest.si, Mojvideo … Imate tudi vi kakšen primer?

  • Share/Bookmark

En odgovor to “Ali ima vaša trgovina še vedno zaklenjen glavni vhod … v delovnem času?”

  1. (jm) komentira:

    He he, najdi.si si dal na spisek. Podjetje, ki je na listi za odstrel. Nisem vesel tega, ker to bo luknja v slovenskem internetnem prostoru, ampak tako pač je.

    Zanimivo da ni nobenega medija na tvojem spisku. In če pogledamo spremembe zadnjega časa, so ravno mediji tisti, kjer se zadeve zelo menjajo. Papir se ukinja.

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !