Outernet, Preobrat v internetnem poslovanju

V veselje nama je (v dvojini govorim, ker sva knjigo izdala skupaj z bratom Urošem), da vama lahko predstaviva, po letih predavanj in svetovanj, najino prvo knjigo, ki je plod vpletenosti v slovenski spletni razvoj in delovanja na in v spletu. Knjigo smo izdali v naši družbi E-laborat. Za cilj sva si zadala sistematično “obdelati” trende poslovanja, ki bodo ključ poslovnega uspeha na spletu v naslednjih letih. Poimenovala sva ga Outernet; tak je tudi naslov knjige. Glede na recenzije in odzive bralcev, vam bo knjiga koristila na več načinov, saj vsebuje dva dela. Prvi govori o vlogi interneta pri spremembah poslovanja, drugi pa je priročnik za učinkovito integracijo spleta v vaše obstoječe poslovanje.

Tudi na tem mestu se zahvalujeva vsem, ki so nama omogočili, da sva knjigo končno izdala. O čem govori knjiga?


Novo desetletje interneta prinaša (novo) revolucijo …

Imamo morda še zadnjo priložnost za razcvet potencialov, ki jih ponuja spletno poslovanje. Spletni uporabniki čedalje bolj filtrirajo informacije in začel se je odvijati proces dokončne izbire: počasi bodo izbrali svoje najljubše ponudnike in jim ostali zvesti.

Zato je pomembno, da bo vaše podjetje tvorilo del izbire, med katero se bodo odločali spletni uporabniki, preden se bodo dokončno odločili in začeli graditi odnos s svojim najljubšim ponudnikom. Ali z drugimi besedami: uporabnik mora vedeti, da obstajate, poznati mora vašo ponudbo in konkurenčno prednost, mora vam zaupati in morate mu olajšati delo z vami… in vse to na način, da ste mu blizu in všečni.

To je outernet: sinergija online in offline poslovanja … ter izkoriščanje spleta za izboljšanje poslovanja skozi klasične kanale in obratno. Poslovanja ne bomo več ločili na internetno in na klasično, pač pa ju bo outernet združil v popolno celoto, v kateri se prelivajo koristi obeh svetov, se dopolnjujejo in zorijo. Kot jin in jang, zgoraj in spodaj, levo in desno, dan in noč … Če ni prvega, nam drugo ne koristi.

Končni rezultat je vedno združitev v idealni viziji, ne ločevanje. Ločevanje oziroma diferenciacija je nujno za odskoke na višje ravni, vendar se na koncu vedno vsi elementi sestavijo v enotno, harmonično zgodbo.

JupiterResearch opozarja: ustvarite jasne spletne povezave s klasičnimi kanali

Tako počasi ne bomo več mogli ločiti delovanja na spletu od delovanja v, na primer, klasični maloprodaji. Če vas ne bo na spletu – in če ne boste online prepričali potencialnih strank –, z vami po klasičnih kanalih ne bodo niti stopili v stik. Ključ do uspeha maloprodajalcev je v tem, da podjetja na internetu ustvarijo jasne povezave s klasičnimi kanali ter prepričajo svoje obstoječe in nove potrošnike, da ostanejo podjetju lojalni, tudi ko se premikajo med različnimi prodajnimi kanali. To je outernet… O tem govori knjiga Outernet, preobrat v internetnem poslovanju.

Nekaj recenzij:

Rok Hrastnik, mednarodni internetni direktor, Studio Moderna

Outernet bratov Žižek končno tudi v Slovenijo prinaša strateški vpogled v labirint internetnega trženja. Prav vsako slovensko podjetje bo z lahkoto poiskalo pravi internetni poslovni model zase in našlo konkretne in v prakso takoj prenosljive nasvete za hitro povečanje dobičkonosnosti s pomočjo interneta. Še več, s pomočjo Outerneta boste končno spoznali, kako internet prenesti na strateško raven in ga enakopravno integrirati v vaš trženjski splet.”

Milena Fornazarič, vodilna poznavalka medijskega posla in svetovalka vodilnim medijskim hišam pri nas pravi: “Ta nenavadna knjiga ne ponuja receptov in odgovorov (kljub zelo natančnemu pregledu “vsega”, kar na spletu obstaja), pač pa vliva pogum, da si svoj kos pozornosti lahko izborimo le tako, da kršimo pravila. Spleta ne moremo “poznati”, lahko pa razumemo njegovo filozofijo, ga beremo med virtualnimi vrsticami in predvsem izhajamo iz sebe. Tudi lojalnost blagovni znamki je le navada, vzgojena skozi stoletja, a še vedno nič več, kakor zgolj navada. Te pa lahko spremenimo. Kakor pravi tudi v knjigi omenjeni Rheingold, digitalni prepad bo ločil človeštvo na tiste, ki bodo znali, in na tiste, ki ne bodo razumeli. Zato je Outernet priročnik za preživetje, saj poleg konkretnih nasvetov nudi tudi ozadje delovanja s pripadajočimi orodji.”

Jasna Suhadolc, Virtua

Brata Žižek sta ena redkih v tem prostoru, ki razumeta širše implikacije interneta na poslovanje podjetij in spremembe v družbi. Knjiga Outernet jezanimivo branje ne le za menedžerje, piarovce, tržnike in prodajnike, temveč pravzaprav za vse, ki komuniciramo.”

  • Share/Bookmark

Tags: , , , , ,

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !