Websi 2012

Zdaj že vsak ve, da je digitalno v povezavi z internetom edina zares velika sprememba, ki je ujela posel nepripravljen, če odštejemo balone vseh vrst.

Seveda tudi vsak ve, da je umetnost digitalnih menedžerjev združevanje poslovnih in funkcijskih ciljev ter stalna sposobnost ločevanja dreves od gozda ter s tem povezano upravljanje procesov v stalno spreminjajočem se okolju. To ločuje zmagovalce od poražencev, inovatorje od sledilcev.

Vsi vemo tudi to, da je potrebna še posebna vrsta potrpežljivosti in pozitivizma v državi, kjer se prva konferenca digitalnih komunikacij lahko zgodi šele leta 2012. 21 let po pojavu spleta, 19 let po prvem pametnem mobilnem aparatu ali 8 let po objavi Fecebook omrežja. Ampak to vemo vsi, ker se razumemo na stvari, beremo iste knjige, revije, članke, bloge, profile, spremljajmo iste znance.


78 prijavljenih projektov v izboru, 7 tekmovalnih kategorij, 45 članov žirije. Letošnje žiriranje je pokazalo, da imamo v stroki precej visoke standarde in predstave o tem, kako bi lahko različna podjetja in organizacije učinkovito izbrabljala vzvod digitalnih pri razvoju posla.


Žirija izraža upanje, da se bodo izboljšali standardi na ravni uporabniške izkušnje, vsebinskih pristopov, interaktivnosti, vključenosti uporabnikov ter razvoja rešitev za vse bolj različne formate in tipe digitalnih orodij in aplikacij za uporabnike. Poleg tega žiranti izražamo rahlo zadržanost, govorjeno v splošnem, glede poslovne učinkovitosti slovenskega digitalnega trga. Menimo, da je izbor zanimiv, v mnogih primer očitno tudi primer odličnih praks, ki so lahko navdih za naprej. V veselje mi je, da je pregled ocen žiriranja podal jasne zmagovalce in pretiranih težav pri izboru spričo zavzetega in predanega dela žirantov ni bilo.


Zato je te dni čas za slavje. Zato, da počastimo tiste, ki ste svoje delo kljub vsemu povedanemu opravili izjemno, tiste ki izstopate iz povprečja, spletne prvake. Da čestitamo tistim, ki so v stalni tekmi, pritiskih, organizacijskih omejitvah uspeli poiskati najboljše odgovore in delovali hitro, učinkovito za svoja podjetja.


Kot predsedujoči žiriji letošnjega izbora pa se želim zahvaliti tudi vsem žirantkam in žirantom za odgovorno opravljeno delo. In na koncu, naj živijo spletni prvaki po izboru Websi 2012.

  • Share/Bookmark

Komentiraj

Komentiranje iz tujine je omogočeno zgolj prijavljenim uporabnikom !